Anticonceptiva

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

Het is mogelijk je aanvullend te verzekeren voor anticonceptiva naast je verplichte basisverzekering. De vergoeding hangt af van de verzekeraar, deze zijn dan ook makkelijk te vergelijken.

Stel jezelf meerdere vragen om te kijken of deze aanvullende verzekering interessant voor jou is. Gebruik je nu anticonceptiva? Ben je van plan hiermee door te gaan of hiermee te beginnen in 2016? Is het goedkoper om je hiervoor aanvullend te verzekeren of om alles zelf te betalen?

Jouw situatie is niet dezelfde als die van je vrienden en familie, kijk dus alleen naar jezelf en wat voor jou interessant zal zijn of juist niet.

Anticonceptiva vergoeding

Anticonceptiva valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Anticonceptiva zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Anticonceptiva wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Anticonceptiva. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen