Basis Geestelijke Gezondheidszorg

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

Wanneer iemand (lichte) psychische klachten heeft is er vaak medicatie nodig, maar ook eventueel gesprekken en bijvoorbeeld begeleid wonen. De vergoeding hiervan wordt gedeeltelijk door je basisverzekering gedaan en voor sommige mensen kan het dus interessant zijn zich hier aanvullend voor te verzekeren.

Of zo’n aanvullende verzekering interessant is voor jou hangt af van jouw persoonlijke situatie. Je kunt nooit precies weten wat er in 2016 gaat gebeuren maar het is belangrijk hier wel over na te denken. Het is mogelijk om verschillende aanvullende verzekeringen voor geestelijke gezondheidszorg te vergelijken. Kijk of jij hier baat bij kunt hebben of juist niet.

Basis Geestelijke Gezondheidszorg vergoeding

Basis Geestelijke Gezondheidszorg valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Basis Geestelijke Gezondheidszorg zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Basis Geestelijke Gezondheidszorg wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Basis Geestelijke Gezondheidszorg. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen