Dieetadvisering

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

Wanneer je een diƫtiste nodig hebt voor medische doeleinden, omdat je bijvoorbeeld een speciaal dieet nodig hebt door een ziekte, vergoed de verplichte basisverzekering tot 3 uur per kalenderjaar. Indien je meer uren vergoed wilt hebben kun je een aanvullende verzekering afsluiten, echter is dit niet verplicht.

Het kan interessant zijn om je persoonlijke situatie te analyseren. Maak je nu al gebruik van dieetadvisering of denk je dit in 2016 nodig te hebben? Je weet natuurlijk nooit wat het nieuwe jaar precies met zich meebrengt, maar je kunt wel een aantal verzekeringen vergelijken en kijken of dit bij jouw (toekomstige) situatie past.

Dieetadvisering vergoeding

Dieetadvisering valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Dieetadvisering zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Dieetadvisering wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Dieetadvisering. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen