Zorgverzekering 18 jaar

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

Je hoopt natuurlijk goed gezond te blijven en je verzekering zo min mogelijk te hebben. Maar desalniettemin is de zorgverzekering elke maand voor veel Nederlanders weer een grote kostenpost. Het is daarom goed om kritisch te kijken naar wat voor zorg en hoeveel zorg jij nodig hebt en daarmee de juiste en goedkoopste zorgverzekering af te sluiten. Wij helpen je graag met het zoeken naar en het vergelijken van zorgverzekeringen

Dat doen we met onze vergelijker – dit is een vergelijkingstool waarmee je kunt kijken welke zorgverzekering voor jou de beste en de goedkoopste is. Het is belangrijk om te bedenken dat er niet één beste of goedkoopste verzekering is – dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie. In de vergelijker zie je van elke verzekering de zorgpremie die op dit moment actueel is. Je kunt in deze zorgverzekeringen filteren op kwaliteit, prijs en inhoud. Let daarom ook wel op meer dan de prijs. Bekijk de voordelen en nadelen die wij op een rijtje hebben gezet en weeg die op tegen het prijsverschil.

De goedkoopste zorgverzekering 2016 voor jou

Zoals je wellicht weet is de basisverzekering in Nederland voor iedereen verplicht. Maar dat betekent niet dat de verzekering overal hetzelfde is. Zorgverzekeraars zijn alleen verplicht dezelfde dekking in het basispakket te hebben, maar mogen concurreren op de prijs (binnen een bepaalde bandbreedte). Dit geldt niet voor aanvullende verzekeringen. Hiervoor heeft de overheid geen regels opgesteld en de zorgverzekeraars mogen zelf beslissen voor hoeveel ze de aanvullende verzekeringen aanbieden. Hierdoor zie je redelijk wat verschil in de pakketten binnen en tussen de verschillende aanbieders en is het dus niet zo makkelijk om te bepalen wat de goedkoopste is.

Verschil tussen basisverzekering en aanvullende zorgverzekering

Zoals de naam al zegt, dekken de basisverzekering en de aanvullende verzekering verschillende zaken. De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander en is ook verplicht voor iedereen. De aanvullende verzekering is niet verplicht en helpt mensen kosten te dekken die zij maken naast de basisverzekering. Deze aanvullende polissen dekken bijvoorbeeld kosten als de tandarts, de fysiotherapeut en bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen. Hier moet natuurlijk voor betaald worden en men betaalt dan ook voor het “aanvullende” gedeelte van de verzekering.

 

Zorgverzekering 18 jaar

Meer artikelen