Zorgverzekering 18 jaar

Veelgestelde vragen

Wat is een studentenzorgverzekering?

Veel studenten hebben niet zo veel te besteden. Aangezien de zorgverzekering een van de grootste kostenposten in de maand is, gaan studenten dan ook vaak op zoek naar een goedkope zorgverzekering. Als je gaat studeren en je bent achttien jaar of ouder, dan moet je zelf een zorgverzekering hebben. De basisverzekering is voor iedereen verplicht, dus ook als je student bent. De basisverzekering dekt je voor medische kosten die vaak voorkomen en daar hoef je dus niets voor te betalen behalve je eigen risico. Veel zorgverzekeraars hebben een speciale studentenzorgverzekering waar studenten met korting een verzekering af kunnen sluiten. Wat betekent dit voor jou? De overheid beslist wat er in de basisverzekering valt, dus daar hoef je niet voor rond te shoppen. Maar wat wel kan verschillen is de prijs van de basisverzekering.

Concurreren op de kosten, niet op de inhoud

De overheid stelt elk jaar de zaken vast die bij de verplichte basisverzekering inbegrepen zijn. Dus, iedereen (dus ook studenten) die een basisverzekering hebben zijn voor dezelfde zaken gedekt. De ziektekostenverzekeraars kunnen dus niet concurreren op de inhoud. Maar, ze kunnen wel verschillen in prijs. Er bestaan wel richtlijnen voor de prijzen van zorgverzekeringen (met een minimum en maximum), maar ze zijn er vrij in om hiervan af te wijken. Dus, als je net zoals de meeste studenten een beperkt budget hebt kan het lonen om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering.

€ 385,- eigen risico

Helaas betekent het als je een basisverzekering hebt niet dat je alles vergoed krijgt. Net zoals alle mensen die 18 jaar en ouder zijn moet je wel rekening houden met het eigen risico dat aan de zorgverzekering verbonden zit. Dit geldt (helaas) ook voor studenten en kan een rake financiële klap zijn. De overheid bepaalt het eigen risico en is daarom voor elke verzekering en zorgverzekeraar hetzelfde. Dus, je kunt wel rondkijken voor goedkope zorgverzekeringen maar vergeet niet dat het eigen risico er ook is!

Er zijn zoveel zorgverzekeringen en dan ook nog diegene speciaal voor studenten, het is niet makkelijk om de juiste te kiezen. Om goed te kunnen vergelijken welke zorgverzekering het beste bij jou past en om te kijken welke het meest voordelig uitkomt, kan je kijken op Zorgverzekeringvergelijkenstudenten.nl, hier staan alleen maar zorgverzekeringen speciaal voor studenten.

 

Zorgverzekering 18 jaar

Meer artikelen