Zorgverzekering 18 jaar

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van studentenzorgverzekeringen?

Alle Nederlanders van 18 jaar of ouder moeten verzekerd zijn met de basisverzekering. Dus ook jongeren en studenten! Het afsluiten van een studenten zorgverzekering kan soms helpen om de kosten te drukken! Lees hier de voordelen van een studenten zorgverzekering.

  1. Zorgverzekeringen voor studenten zijn speciaal gemaakt voor de behoeftes van jongeren en studenten. Hierdoor bevat de aanvullende verzekering vaak geen dingen als steunkousen of rollators, maar dingen die echt interessant zijn voor studenten. De premies liggen hierdoor vaak een stuk later dan bij de meer uitgebreide aanvullende verzekeringen.
  1. Niet alleen zijn er dingen uitgesloten die studenten zeer waarschijnlijk niet nodig hebben, maar er zijn ook vaak enkele dekkingen die studenten juist wel nodig hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van dekking over de hele wereld of anticonceptie?
  1. Jongeren en studenten regelen veel zaken liever online. Zorgverzekeringen spelen hier op in door deze groep veel online te laten regelen en zo de premies laat te houden. Zo hebben ze bijvoorbeeld veel lagere kosten voor klantenservice.

 

Er zijn enkele aanbieders die zich specifiek richten op deze groep en die kan je vinden in onze vergelijkingstool.

 

 

 

Zorgverzekering 18 jaar

Meer artikelen