Hoortoestel

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

Wanneer je een hoortoestel nodig hebt wordt deze voor 75% vergoed door een verplichte basisverzekering. Indien je geen aanvullende verzekering hebt zul je dus de overige 25% zelf moeten betalen. Het is echter mogelijk om je hier extra voor te laten verzekeren.

Een aanvullende verzekering voor een hoortoestel kan interessant zijn voor mensen die vandaag de dag al gehoor problemen hebben en denken een hoortoestel nodig te hebben in 2016. Maar het kan ook zo zijn dat je om medische redenen volgend jaar opeens een hoorhulpmiddel nodig hebt. Ga dus goed na wat je persoonlijke situatie vandaag is, en hoe deze volgend jaar kan zijn.

Hoortoestel vergoeding

Hoortoestel valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Hoortoestel zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Hoortoestel wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Hoortoestel. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen