Podotherapie

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

De basisverzekering vergoed alleen podotherapie behandelingen wanneer deze patiƫnten met diabetes type 1 of 2 betreffen. Als jij dus podotherapie nodig hebt maar geen diabetes patiƫnt bent zal je verzekeraar je de kosten hiervoor niet vergoeden.

Het is echter wel mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten waardoor je toch een vergoeding ontvangt voor deze behandelingen. Om te kijken of dit interessant voor jou is kun je nagaan of je in het verleden al gebruik hebt gemaakt van podotherapie, of je dit van plan bent in 2016, of je al afspraken voor de behandelingen hebt staan voor volgend jaar etc.

Podotherapie vergoeding

Podotherapie valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Podotherapie zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Podotherapie wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Podotherapie. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen