Premie zorgverzekering stijgt komend jaar

Ieder jaar wordt de premie van de zorgverzekering bepaald. Vaak betekent dat dat de zorgpremie verhoogd wordt. Onder andere doordat de kosten voor zorg toenemen. Ook in 2021 zal de zorgpremie duurder worden. Hoeveel duurder is nog onduidelijk. Door de corona uitbraak is er veel meer geld in de zorgsector uitgegeven en dat zal terugbetaald moeten worden. Een deel daarvan zal via onze zorgpremies terug moeten komen. Dit betekent dat jij voor de zorgverzekering in 2021 ook meer zult betalen.

In de Tweede Kamer wordt regelmatig gesproken over de zorg en de zorgkosten. Minister Martin van Rijn van Medische Zorg heeft in de Tweede Kamer al aangegeven dat het vaststaat dat de zorgpremie stijgt. Eerder werd door hoogleraar Wim Groot aangegeven dat de zorgpremie met 150 zou kunnen stijgen. Volgens minister Van Rijn klopt deze berekening, maar hij verwacht dat deze verhoging in de praktijk niet doorgevoerd zal worden.

Moeilijker om kosten te blijven betalen

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de stijging van de zorgpremie. Vanwege de corona crisis zijn en zullen de komende maanden meerdere bedrijven en ondernemers failliet gaan. Dit kost in Nederland veel banen. Voor veel mensen zal dit betekenen dat hun inkomsten wegvallen en zij sowieso al in financieel zwaarder weer komen te zitten. Met een stijging van de zorgpremie wordt het ze dan niet makkelijker gemaakt om iedere maandelijks de premie te betalen. 

Tijdens Prinsjesdag worden de wijzigingen in de basis zorgverzekering bekend gemaakt. Daarna dienen alle verzekeraars medio november de zorgpremies voor 2021 bekend hebben gemaakt. Vanaf dat moment kun jij jouw zorgverzekering vergelijken.

Al eerder 18 jaar?

Word je al eerder dit jaar 18? Dan ben je verplicht om je vanaf die maand zelf te verzekeren. Je hoeft dan niet te wachten op de zorgpremies van 2021. Je kunt in dit geval gewoon nog een zorgverzekering voor 2020 afsluiten. In november en december kun je vervolgens een nieuwe zorgverzekering uitkiezen voor 2021. Let er op dat je verplicht bent om vanaf je 18e jaar een eigen zorgverzekering te hebben.

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen