Pruiken

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

Wanneer je haar uitvalt door een ziekte of door de behandeling hiervan kun je een haarprothese of pruik aanschaffen. Echter zal deze in vele gevallen niet voor de volle honderd procent vergoed worden door je verplichte basisverzekering.

Om er voor te zorgen dat je het totale bedrag vergoed krijgt door je verzekeraar is het mogelijk om voor 2016 een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan interessant zijn voor mensen die weten dat ze door hun ziekte of de behandeling hiervan hun haar binnenkort zullen gaan verliezen. Maar ook voor degenen die het risico lopen op haaruitval maar hier niet zeker van zijn.

Pruiken vergoeding

Pruiken valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Pruiken zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Pruiken wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Pruiken. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen