Stottertherapie

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

Wanneer je stottert en hiervoor behandelt wil worden kun je met een verwijsbrief van de huisarts stottertherapie volgen bij een logopedist. Deze behandelingen vallen allemaal onder de verplichte basisverzekering en je krijgt hiervoor dus alle kosten vergoed.

In het geval je naar een specialist wil gaan voor stottertherapie wordt dit niet door je verzekeraar vergoed wanneer je alleen een basis verzekering hebt. Het kan dan dus interessant zijn om je hier aanvullend voor te laten verzekeren in 2016. Je kunt de premies en kosten van het zelf betalen vergelijken en op deze manier bepalen welke oplossing het beste bij jouw situatie past.

Stottertherapie vergoeding

Stottertherapie valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Stottertherapie zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Stottertherapie wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Stottertherapie. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen