Zelfzorg Geneesmiddelen

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen

 

Zelfzorg geneesmiddelen zijn medicijnen die zonder recept gekocht kunnen worden, denk hierbij aan paracetamol, neusdruppels, hoestdrank anti maagzuurtabletten… Het verplichte basispakket vergoed een aantal van deze medicijnen, bijvoorbeeld laxeermiddelen, middelen bij allergie, tegen diarree etc.

Wanneer je zelfzorg geneesmiddelen gebruikt die niet binnen het basispakket vallen heb je de mogelijk je hier aanvullend voor te laten verzekeren; op deze manier krijg je deze alsnog (gedeeltelijk) vergoed.

Verzekeraars bieden verschillende vergoedingen aan die je kunt vergelijken om te beslissen welke aanvullende verzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Bedenk je hoeveel van dit soort medicijnen je denkt te gebruiken in 2016.

Zelfzorg Geneesmiddelen vergoeding

Zelfzorg Geneesmiddelen valt niet standaard binnen de basisverzekering. Je kunt voor Zelfzorg Geneesmiddelen zelf bepalen of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten of dat dit niet nodig is. Zoals je wellicht weet is de basisverzekering verplicht, voor aanvullende verzekeringen is dit niet het geval.

De keuze of je wel of niet een aanvullende verzekering voor Zelfzorg Geneesmiddelen wilt afsluiten kan niemand anders voor je maken. Het is vaak lastig inschatten wat jou de komende periode te wachten staat. Je kunt natuurlijk wel aan je ouders of aan vrienden vragen wat zij je aanraden om te doen. Daarnaast kun je in kaart proberen te brengen wat voor zorg je verwacht te gebruiken in het komende jaar.

Op basis van je eigen verwachtingen kan je inschatten of het voordelig voor je is om je te verzekeren voor Zelfzorg Geneesmiddelen. Dit doe je door te kijken welke kosten je verwacht te maken en vervolgens uit te rekenen wat een aanvullende verzekering jou extra kost voor een jaar. Heb je je aanvullend verzekerd maar verwacht je toch geen gebruik te maken van dit type zorg? Een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Klik op onderstaande knop vind de verzekering die het beste past bij jouw zorgwensen:

 

Vergelijk Alle Zorgverzekeringen